Tälle sivulle on kerätty tietoa ja linkkejä terveysasioihin liittyen. 

Siun sote

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä järjestää julkiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut 14 kunnan alueella.
Kuntayhtymään kuuluvat Joensuu, Kitee, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Kontiolahti, Ilomantsi, Juuka, Liperi, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi, Valtimo ja Heinävesi. Siun soteen kuuluvat myös Pohjois-Karjalan keskussairaala, pelastuslaitos sekä ympäristöterveys.

Miunpalvelut.fi – palveluun on kerätty Pohjois-Karjalan kuntien sähköiset palvelut.

Medinet- sivu on Siun soten asiakkaille tarkoitettu palvelu, joka mahdollistaa oman terveyden seurannan ja terveystietojen päivittämisen netissä. 

Kanta.fi – sivulta voit tarkastella terveystietojasi ja sinulle määrättyjä reseptejä, sekä lähettää reseptin uusimispyynnön. 

Omaolo.fi -sivulla löydät sosiaali- ja terveyspalvelut, voit myös arvioida yksittäistä oiretta tai terveysongelmaa. Oirearviot – toiminnolla voit tehdä kyselyn oireistasi, ja vastaukset auttavat sinua arvioimaan, voitko hoitaa vaivan itse vai pitääkö sinun hakeutua hoitoon ja milloin. Voit tehdä myös palveluarvion, jolla voit arvioida millaista tukea tai palvelua sinun tai läheisesi elämäntilanteeseen on tarjolla. 

Työttömien terveystarkastukset Siun sotella

Tiesitkö, että työttömänä sinulla on oikeus ilmaiseen terveystarkastukseen?

Terveystarkastuksen tavoitteena on tunnistaa työttömän työkyvyn esteitä, tukea henkistä hyvinvointia ja elämänhallintaa, edistää terveydentilaa sekä toiminta- ja työkykyä, ennalta ehkäistä kansansairauksia, parantaa ja lieventää sairauksien fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia seurauksia.

Terveystarkastukseen voi hakeutua, kun

  • edellisestä terveystarkastuksesta on pitkä aika
  • terveydentila huolestuttaa
  • on tarvetta arvioida työkykyä tai kuntoutustarvetta.

Terveystarkastukseen voi ohjautua lähetteellä te-palveluiden, sosiaalityöntekijän, Kelan tai TYPin kautta tai itse hakeutumalla.

Työttömien terveystarkastuksia tehdään jokaisella terveysasemalla. Jokaisella terveysasemalla on myös nimetty sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja, joka tekee työttömien terveystarkastuksia.

Terveysasemien yhteystiedot

Apua päihdeongelmiin

Siun soten päihdepäivystys

Päivystävä päihdesairaanhoitaja on tavattavissa ilman ajanvarausta joka päivä klo 8-16 Pohjois-Karjalankeskussairaalan yhteispäivystyksessä, Tikkamäentie 16, 80120 Joensuu. Yhteispäivystyksen puhelinnumero on 013 330 2121.

Päihdesairaanhoitaja arvioi yhteispäivystykseen tulevien päihdeasiakkaiden hoidon tarvetta ja ohjaa heidät asianmukaiseen jatkohoitoon. 

AA eli nimettömät alkoholistit 

AA on miesten ja naisten toveriseura, jossa he jakavat keskenään kokemuksensa, voimansa ja toivonsa voidakseen ratkaista yhteisen ongelmansa sekä auttaakseen toisia tervehtymään alkoholismista. Ainoa jäseneksi pääsyn vaatimus on halu lopettaa juominen.

AA:n ryhmähaku-sivulta voit etsiä alueesi AA-ryhmätapaamisia.

NA eli nimettömät narkomaanit

NA on toveriseura, jossa miehet ja naiset kokoontuvat auttaakseen toisiaan pysymään puhtaana huumeista. Jäsenyyden ainut ehto on halu lopettaa huumeiden käyttäminen.

NA:n kokoukset-sivulta löydät alueesi kokoontumiskerrat. 

Päihdelinkki-verkkopalvelu tarjoaa tietoa ja tukea päihteistä ja riippuvuuksista. Päihdelinkistä löytyy kattavan tietopankin lisäksi testejä, oma-apusisältöjä, vertaistukea ja neuvontapalvelu. Palvelu on tarkoitettu päihteiden käyttäjille, pelaajille, läheisille ja kaikille riippuvuustiedosta kiinnostuneille. Palvelu on hyödyllinen myös ammattilaisille ja opiskelijoille.