Tälle sivulle on koottu toimintaa ja tekemistä Pohjois-Karjalan alueella, sekä sivulta löydät taulukon, johon on koottu alennuksia työttömille Pohjois-Karjalassa. Työttämänä alennusta saat mm. kansalaisopiston kursseista, teatterinäytöksistä ja liikuntavuoroista. 

Tutki oman paikkakuntasi verkkosivuja ja paikallislehteä, niistä voit löytää mielenkiintoisia tapahtumia ja harrastusmahdollisuuksia.
Monella paikkakunnalla on mahdollista toimia järjestöissä tai seurakunnalla vapaaehtoistehtävissä, joista saa mielekästä, merkittävää tekemistä sekä työkokemusta. Parhaimmillaan voit jopa työllistyä vapaaehtoistoiminnan kautta ja saada uusia ystäviä.

Toimintaa ja tekemistä

Jelli.fi on palvelu, josta löytää helposti toimintaa Pohjois-Karjalan alueella. Sivustolta löydät erilaiset harraste- ja vertaistukiryhmät, koulutukset ja seminaarit sekä kohtaamispaikat, joissa voi viettää aikaa ja tavata uusia ihmisiä. 

Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistoiminta on merkittävää ja mukavaa tekemistä.

Alennuksia työttömille

Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry on tehnyt taulukon, jossa
on koottu työttömien alennukset Pohjois-Karjalan seudulla. 

Tuetut lomat 

Tuettu loma on tarkoitettu henkilölle tai perheelle, kellä ei muuten olisi mahdollisuutta matkustaa esimerkiksi huonon taloudellisen tilanteen vuoksi.

 Tuettuja lomia löydät mm. näiltä sivuilta:

 

Tukea on mahdollista saada myös Leirikesän leireihin, jotka ovat tarkoitettu 7-16 vuotiaille. Leirimaksuun voi hakea Veikkauksen alennusta, jolla leirimaksun saa noin puoleen hintaan.  Leirikesän tuetut lomat

 

Oppimateriaali- ja harrastustuki
Pelastakaa lapset Ry:n paikallisjärjestöt tukevat vähävaraisten perheiden koulunkäyntiä ja harrastamista.

Oppimateriaalituki

Tuki on tarkoitettu nuorille, joiden koulunkäynnin jatkaminen peruskoulun jälkeen on uhattuna perheen vähävaraisuuden vuoksi.

Tukea voi saada

  • Lukiossa ja ammatillisessa koulutuksessa tarvittaviin kirjoihin ja muihin opiskelun edellyttämiin hankintoihin
  • Ammatillisessa koulutuksessa tarvittaviin oppimateriaaleihin, välineisiin ja asuihin. 

Oppimateriaalitukea ei voi käyttää

  • Tietokoneiden, tablettien tms. hankintaan.
  • Kavereilta ostettavien tuotteiden hankintaan.

Harrastustuki

Harrastustuki on tarkoitettu alle 18-vuotiaille lapsille, joiden harrastuksen aloittaminen tai sen jatkaminen on uhattuna perheen tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi.

Harrastustukea myönnetään

  • lapsen harrastamisen edellyttämiin yksilöityihin hankintoihin tai kuluihin: harrastusvälineiden hankintaan, tunti- ja kausimaksuihin tai muihin osallistumisen edellyttämiin kohtuullisiin kustannuksiin

Harrastuksen on oltava ohjattua ja säännöllistä. Tuki on yksilötukea. Tukea ei myönnetä ryhmille tai harrastusseuroille.

 

Mistä tukea voi hakea?

Tukea voi hakea omalla paikkakunnalla sijaitsevalta Pelastakaa Lasten paikallisyhdistykseltä, joka on mukana Eväitä Elämälle -ohjelmassa. Jos paikkakunnallasi ei ole yhdistystä, voit tiedustella tukimahdollisuudesta sinua lähinnä sijaitsevalta yhdistykseltä. 

Joensuun Pelastakaa Lapset Ry:n oppimateriaali- ja harrastustuki