Asunnon löytäminen ei aina ole helppoa. Tälle sivulle on koottu linkkejä sivustoihin, joista voit etsiä ja hakea itsellesi vuokra-asuntoa. Sivun alaosassa on myös tietoa asunnottomien palveluista, sekä kuinka toimia mikäli on tai on jäämässä asunnottomaksi.

Joensuun kodit
Joensuun kodit on Joensuun kaupungin omistama yritys, jolla on asuntoja kantakaupungin lisäksi Enossa, Uimaharjussa, Heinävaarassa, Kiihtelysvaarassa, Tuupovaarassa sekä Hammaslahdessa ja Reijolassa.
Tästä voit hakea asuntoa Joensuun kodeilta sähköisesti.

Joensuun ev.lut. seurakunta
Seurakunnalla on Joensuussa omistuksessa kaksi taloyhtiötä, josta vuokrataan asuntoja tarvitseville. Tästä ohjeet seurakunnan asunnon hakemiseen.

Setlementti asunnot

Setlementillä on Joensuussa Penttilänrannassa vuokra-asuntoja. Asunnot on tarkoitettu kaikenikäisille asukkaille, nuorille, lapsiperheille, työssäkäyville sekä eläkeikäisille. Tästä voit hakea Setlementin vuokra-asuntoa.  Luottotiedoissa olevat maksuhäiriöt eivät ole automaattinen este Setlementin asunnon saamiselle. Vuokravelka, toistuvat merkinnät ja suuri velkamäärä voivat vaikuttaa asunnon saantiin.

ASPA-koti
Aspa-koti Joensuussa tarjoaa tuetun asumisen palvelua ja asumisvalmennusta mielenterveyskuntoutujille ja muille erityisryhmille Joensuussa ja lähikunnissa. Asuntoa voivat hakea 18-65-vuotiaat.
Huom! Ennen asunnon hakemista sinulla pitää olla tieto siitä, mistä tukipalvelut asumiseesi saat. Sovi tukipalveluistasi sosiaalityöntekijän kanssa.
Asuntoa voit hakea tästä.

Joensuun seudun nuorisoasuntoyhdistys Ry

Joensuun Seudun Nuorisoasuntoyhdistyksen asuntoihin valitaan asukkaiksi 17–29-vuotiaita kotoa itsenäistyviä nuoria, pariskuntia ja lapsiperheitä.
Voit hakea asuntoa tästä.

OVV asuntopalvelut

OVV välittää vapaat vuokra-asunnot Joensuussa niin opiskelijoille kuin työssäkäyvillekin asunnonetsijöille. OVV Asuntopalvelut Joensuu on suurin Joensuulainen yksityisiä vuokra-asuntoja välittävä toimisto.

Tutustu täältä vapaisiin vuokra-asuntoihin.

Voit etsiä vuokra-asuntoja myös mm. vuokraovesta ja torista.

Asunnottomien palvelut

Mikäli olet tai jäät asunnottomaksi, ota yhteyttä alueesi sosiaalityöntekijään tai Joensuun kantakaupungin alueella asunnottomien sosiaaliohjaajaan.
Tästä linkistä löydät lisää tietoa asunnottomien palveluista.

Asumisen tukipiste Joensuussa

Asumisen tukipiste (Antinkuja 4, 80100 Joensuu) on avoinna joka yö klo 21.00–7.30.

Asumisen tukipisteessä voivat yöpyä täysi-ikäiset Siun soten alueen asunnottomat henkilöt.
Yöpymisen yhteydessä on mahdollisuus ilta- ja aamupalaan, peseytymiseen ja käyttövaatteiden vaatehuoltoon.

Arkipäivisin tukipisteessä on saatavilla apua pysyvien asumisratkaisujen löytymiseen:

  • palvelunohjausta, aikuissosiaalityön puhelinaika 9–10
  • sosiaalitoimen neuvonta puh. 013 330 2810, avoinna 9–12, 13–14
  • Siniristi