Usein kysytyt kysymykset

Tälle sivulle on koottu kysymyksiä, joita meiltä usein kysytään. Mikäli et löydä tältä sivulta vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä TYYNE-neuvojaan! 

TYYNE-neuvojat voivat neuvoa sinua työttömyyteen liittyvissä asioissa. Olipa asia sitten etuuksien hakeminen, tuen tarve tai vaikkapa työhakemuksen tekeminen, TYYNE-neuvoja auttaa sinua. Toimistoillamme on tulostin, jota voi käyttää tärkeiden papereiden tulostamiseen. Voit myös käyttää TYYNE-neuvojan puhelinta soittaessasi virastoihin, mikäli et jostain syystä voi käyttää omaa puhelintasi.

Kyllä. Voit soittaa TYYNE- neuvojalle ja pyytää tilanteeseesi neuvoa puhelun välityksellä. Voit sopia TYYNE-neuvojan kanssa soittoajan. 

 

 

Kyllä. Voit ottaa yhteyttä kertomatta nimeäsi. TYYNE ei kerää henkilötietoja tai pidä henkilörekisteriä asiakkaistaan. 

Ei, TYYNE ei anna rahaa. 
Mikäli sinulla on vaikea taloudellinen tilanne, eikä rahasi riitä välttämättömiin menoihin, ota yhteyttä oman alueesi sosiaalitoimeen tai diakoniin. 

Ensimmäisenä sinun täytyy ilmoittaa työttömyydestäsi te-palveluille. Voit tehdä ilmoituksen te-palveluiden sivuilla oma asiointi- palvelusta. Mikäli tarvitset apua työttömyysilmoituksen tekemisessä, pyydä apua TYYNE-neuvojalta. 

TYYNE ei ole viranomainen eikä tee esimerkiksi työttömyyteen liittyviä etuuspäätöksiä tai anna lausuntoja. TYYNE ei välitä tietoja viranomaisille. 

Kyllä. Voit pyytää TYYNE-neuvojaa mukaan viranomaisen tapaamiseen. 

Ei. TYYNE-palvelu on täysin maksutonta.