Maksutonta, luottamuksellista työttömien neuvontaa

Työttömyys voi aiheuttaa monenlaista murhetta elämään. Stressiä ja huolta voi aiheuttaa epävarmuus toimeentulosta ja tulevaisuudesta. Työ- ja etuushakemukset voivat tuntua hankalilta ja työttömyys saattaa ahdistaa. Pitkä työttömyysjakso voi aiheuttaa syrjäytymistä ja pelkoa siitä, työllistyykö enää ollenkaan. Työttömyystilanteessa saattaa tarvita ulkopuolisen tukea ja neuvontaa. 

Voit tulla ajanvarauksella käymään Joensuun tai Lieksan toimistollamme, tai varata tapaamisajan neuvojan kanssa omalle paikkakunnallesi. Usein vastaukset kysymyksiin hoituvat myös puhelimitse tai sähköpostilla, mutta jos tarvitset apua hakemusten ja lomakkeiden laadintaan, silloin henkilökohtainen tapaaminen on usein paras tapa. Voit halutessasi saada palvelua nimettömänä. TYYNE ei kerää asiakkaiden tietoja tai pidä asiakasrekisteriä. 

Neuvomme sinua näissä asioissa..

Hakemukset ja etuudet

TYYNE-neuvojalta saat apua ja neuvoja hakemusten täyttämiseen, oli sitten kyseessä työhakemus tai etuushakemus. Neuvojalta saat myös tukea ja tarvittaessa välineet sähköiseen asiointiin.

Toimeentulo ja talous

TYYNE-neuvoja voi neuvoa sinua suunnittelemaan omaa talouttasi. Neuvojat ovat kouluttautuneita TalousTsemppareiksi, joten saat neuvontaa ja tukea myös talousvaikeuksissa. Neuvojat ohjaavat oikean viranomaisen luo ja tulevat tueksesi viranomaisen tapaamiselle, jos haluat.

Terveys ja hyvinvointi

TYYNE-neuvojalta saat henkistä tukea ja neuvoja hankalaan elämäntilanteeseen. Mikä tahansa mieltäsi painaa, TYYNE-neuvoja etsii ratkaisuja kanssasi, jotta voisit paremmin. Joskus ratkaisu tilanteeseen voi olla uusi harrastus, opiskelu tai muu mielekäs tekeminen.

..sekä monissa muissa työttömyyteen liittyvissä kysymyksissä!